Piaţa imobiliară comercială: volumul tranzacţiilor de investiţii a ajuns la 62,4 milioane de euro, o scădere notabilă

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Piaţa imobiliară comercială din România rămâne stabilă, chiar dacă trimestrul al treilea din 2023 a fost dificil, iar volumul total al tranzacţiilor de investiţii a fost de 62,4 milioane de euro, o scădere notabilă faţă de perioadele anterioare, însă mai multe tendinţe pozitive indică o potenţială redresare, relevă datele unui studiu realizat de CBRE, dat luni publicităţii.

Piaţa imobiliară comercială din România a avut parte de un pas înapoi temporar în trimestrul III din acest an, dar companiile din imobiliare sunt optimiste în ceea ce priveşte potenţialul acesteia, susţine compania de consultanţă imobiliară, care a lansat studiile sale tradiţionale de analiză la final de trimestru asupra pieţei imobiliare comerciale locale, detaliind situaţia sectoarelor de investiţii, birouri, industrial & logistic şi retail.

„Am înregistrat reînnoiri strategice pe piaţa de birouri, anticipând lipsa livrărilor în anii următori, o repoziţionare a cererii în I&L pe coordonatele pre-pandemice şi evoluţia interesantă a unui sector de retail care traversează o reinventare de succes pe piaţa locală. Piaţa imobiliară comercială din România a avut parte de un pas înapoi temporar în T3, dar rămânem optimişti în ceea ce priveşte potenţialul său în continuare”, a declarat Daniela Gavril, head of research, CBRE Romania.

Piaţa de birouri a demonstrat o stabilitate şi o creştere remarcabile, încheind T3 2023 într-o notă pozitivă, în ciuda unui mediu economic dificil. Activitatea de închiriere a atins niveluri record, impulsionată în principal de un număr consistent de tranzacţii de prelungire dar şi de proiecte de relocare care au urmărit eficienţa din punct de vedere al costurilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL