Podul peste Dunăre, tranzitat în prima săptămână de la inaugurare de aproximativ 50.000 de autovehicule

pod braila
Sursa foto: Inquam Photos/George Calin

Podul suspendat peste Dunăre a fost tranzitat, într-o săptămână de la inaugurare, de aproximativ 50.000 de autovehicule, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„În medie, au fost în jur de 7.000 de autovehicule pe zi care au tranzitat podul suspendat peste Dunăre, în această primă săptămână de la inaugurare”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

În perioada 17 iulie – 30 noiembrie, circulaţia pe podul suspendat peste Dunăre se va închide în timpul nopţii, de luni până vineri, pentru finalizarea lucrărilor auxiliare.

„Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopţii, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21,00-6,00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulaţia rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06,00, până luni, ora 21,00”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

În perioada închiderii circulaţiei pe timpul nopţii, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecţiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) şi cu DN 22B (km 4+530) şi deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila – cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră – a fost inaugurat joi, 6 iulie. La ceremonie au participat, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Valoarea iniţială a proiectului a fost de 1,996 miliarde de lei, fără TVA, fonduri externe nerambursabile, iar constructorul este Asocierea Astaldi S.P.A. – IHI Infrastructure System Co. Ltd.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL