Podurile Prutului – Apa românească a „trecut” Prutul la Măcărești

Astăzi, în localitatea Măcărești de pe malul stâng al Prutului, a avut loc inaugurarea oficială a lucrărilor la primul punct de subtraversare a râului Prut.

„Astăzi, am văzut apa românească traversând Prutul la Măcărești, a afirmat parlamentarul moldovean Andrian Cheptonar. Podul de apă inagurat azi face ca 350 de gospodării să fie, de acum înainte, alimentate cu apă de calitate. Nu peste mult timp, alte 250.000 de locuitori ai raioanelor Ungheni, Nisporeni, Fălești, Glodeni vor beneficia de apă potabilă”, a mai spus parlamentarul.

Printre primii beneficiari se numără copiii şi educatoarele Grădiniței „Izvoraș” din comuna Măcărești, unde, anterior, apa era adusă cu cisternele.

La eveniment, au participat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din România, Mircea Fechet, Ministrul Mediului din Republica Moldova, Rodica Iordanov, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu, directorii ApaVital din România și Republica Moldova și alți oficiali.

„Proiectul acesta nu este doar despre conducte și rezervoare, ci în primul rând despre oameni. Este despre oamenii din Iași și Republica Moldova, care împărtășesc o istorie și o cultură comună și care acum își dau mâna pentru a construi un viitor mai bun împreună”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe

Evenimentul a fost organizat de compania ApaVital, operator regional al serviciilor de apă și de canalizare din Iași, care implementează proiectele de conexiune a infrastructurii furnizorilor de apă potabilă din România și Republica Moldova (raionul Ungheni) prin atragerea de fonduri europene.

Citește mai multe, pe NordNews.md. Credit foto: ziare.com.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: