Povestea autostrăzii Transilvania. Lucian Bode: Am avut 3 obiective majore ca ministru al Transporturilor

Sursa:X

Lucian Bode a vorbit într-un interviu pentru Prima TV despre situația autostrăzii Transilvania. Acesta a rememorat modul în care arăta autostrada atunci când a preluat funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii.

„Pe 4 noiembrie s-au făcut 4 ani de când am preluat acel portofoliu. În momentul în care am preluat conducerea acelui minister am avut și șansa să vin din poziția de președinte al comisiei de transporturi din Camera Deputaților unde, timp de 3 ani de zile am interacționat cu toți miniștrii de transporturi dinainte de a ajunge eu să ocup acest portofoliu. Am avut această șansă, trebuie să spun și să recunosc, de a intra oarecum în cunoștință de cauză în acest mandat.

Am avut 3 obiective majore și nu doar legate de autotrada Transilvania, de infrastructură în general, fie că vorbim de infrastructură de transport rutier, feroviar, aerian sau naval. În primul rând, să mențin șantierele deschise, pentru că anul 2020 a fost anul pandemiei.

În al doilea rând m-am preocupat să semnez noi contracte de execuție pentru că erau două loturi din cele zece, între Târgu Mureș și Borș – doar două loturi erau în execuție. Opt erau în diferite stadii. Mă refer strict la autostrada Transilvania. Preocuparea mea a fost să scot la licitație și să semnez contracte pentru cât mai multe loturi.

În al treilea rând, să asigur finanțare. În mandatul meu s-a scris PNRR și am fost preocupat să asigur finanțare prin PNRR și pentru autostrada Transilvania”, a spus Lucian Bode.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: