Precizări DSU după acuzațiile că își desfășoară activitatea într-o clădire fără AVIZ de securitate la incendiu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În spațiul public au apărut informații alarmante potrivit cărora Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – condus de Raed Arafat -, dar și Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și IGSU și-ar desfășura activitatea într-o clădire care nu are aviz de securitate la incendiu.

Reprezentanții DSU au transmis, prin intermediul unui comunicat, precizări legate de astfel de informații, „pentru corecta informare a opiniei publice”

„Date fiind afirmațiile făcute recent în spațiul public, conform cărora clădirea în care își desfășoară activitatea reprezentanții Ministerului Sănătății, dar și ai Ministerul de Interne, DSU, IGSU nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:

În ceea ce privește afirmația «Deci chiar cei care dau autorizare stau într-o clădire care nu este autorizată», Prevederile art. 49, alin. (1) și (2) din Legea nr. 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, limitează exercitarea rolului de autoritate al IGSU/ISU la unitățile structurilor de apărare și securitate națională”, au transmis reprezentanții DSU.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: