Presa internaţională după decizia TAS despre Halep: Liberă să îşi continue cariera

Sursă foto: simonahalep.com

Presa internaţională a scris, marţi, despre faptul că Simona Halep va putea reveni în competiţii ca urmare a deciziei TAS de reducere a susspendării fostului lider WTA.

“Suspendarea pentru dopaj a Simonei Halep, redusă la nouă luni. Liberă să-şi continue cariera în tenis”, a notat tennis.com.

“Suspendarea de patru ani a Simonei Halep a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv; cum suspendarea provizorie a început în octombrie 2022, ea îşi poate continua cariera cu efect imediat.

Halep, care nu a comentat încă rezultatul apelului său, nu a anunţat dacă sau când intenţionează să îşi continue cariera de jucătoare, deşi a declarat în repetate rânduri că o revenire în tenis este obiectivul său suprem”, menţionează site-ul specializat în tenis.

Sky Sports scrie că Halep “este gata să revină”

“Dubla campioană de Grand Slam este gata să revină, deoarece suspendarea pentru dopaj a fost redusă de la patru ani la nouă luni.

Dubla campioană de Grand Slam Simona Halep a făcut apel împotriva suspendării de patru ani din tenis pentru dopaj în octombrie 2023; aceasta a fost redusă la nouă luni; după ce a ispăşit deja o suspendare provizorie din octombrie 2022, românca poate reveni în tenis cu efect imediat”.

Şi BBC scrie că Simona Halep poate să revină pe terenul de tenis.

“Suspendarea pentru dopaj a fost redusă pentru fosta campioană de la Wimbledon

Interdicţia de patru ani pentru dopaj a dublei campioane de Grand Slam Simona Halep a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Decizia înseamnă că românca Halep, fost număr unu mondial, în vârstă de 32 de ani, poate reveni imediat în tenis.

Ea se temea că ar fi luat sfârşit cariera ei dacă decizia iniţială ar fi fost menţinută”.

Welovetennis.fr notează că fostul lider WTA poate participa la competiţii.

“Suspendare redusă, Simona Halep poate reveni în circuit cu efect imediat!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus suspendarea româncei de la 4 ani la 9 luni. Absentă de când a fost depistată pozitiv la testul antidoping de la US Open 2022, fostul număr 1 mondial poate reveni în circuit”.

Le Figaro subliniază că suspendarea decisă de TAS, de nouă luni, a fost deja ispăşită de româncă.

“TAS reduce la nouă luni suspendarea Simonei Halep pentru dopaj, deja ispăşită

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus, marţi, suspendarea impusă campioanei din România pentru două abateri de la regulamentul antidoping”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: