Președinte CJ Arad: Start în proiectul strategic pentru modernizarea drumurilor din nordul județului

CJ Arad
Sursa foto: media.pnl.ro

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat startul proiectului strategic pentru modernizarea drumurilor din nordul județului.

„Am semnat contractul de modernizare a primului tronson, drumul Seleuș-Șicula, care va cuprinde porțiunea dintre intersecția drumurilor județene Seleuș-Ineu și Seleuș-Șicula, până la podul de la Șicula.

Modernizăm în această etapă 6,3 km de drum, iar valoarea contractului este de 10 milioane de lei.

Vă reamintesc că ne apropiem de 800 de km de drumuri modernizate din totalul de 1180 km, cât este rețeaua de drumuri județene arădene. În plus, în ultimii 4 ani am construit de la zero 150 de km de drum pentru a scurta distanța dintre localități și sunt câțiva zeci de km de drumuri județene pe care le-am transferat comunelor și le-am declasificat în drum comunal pentru a fi modernizate mai ușor prin normative accesibile doar acestor unități administrativ teritoriale.”, a declarat liberalul Iustin Cionca.

Liberalul Iustin Cionca a anunțat că proiectul strategic pe drumurile județene în actualul ciclu de finanțare europeană îl reprezintă drumurile din nordul județului și modernizarea legăturilor rutiere cu Bihorul. Este vorba despre următoarele tronsoane de drum:

1. Șepreuș – Cermei

2. Cermei – Vasile Goldiș – Beliu

3. Cermei – Berechiu – limită de judeţ spre Bihor

4. DN 79 – Mișca – Vânători- Apateu – Berechiu

5. Șicula-Gurba-Cermei

Totalul valorii eligibile este 50 de milioane de euro, iar lungimea totală a acestor tronsoane este de 74 de km.

„Am semnat și dirigenția de șantier pentru lucrarea Seleuș-Șicula, unde am făcut o economie de 50% din valoarea estimată a contractului în urma ofertelor depuse de cei patru concurenți. Deși realizăm această economie, eu solicit dirigintelui de șantier rigoare și exigență, fiindcă așa cum am spus mereu nu vreau ca drumurile noi să intre în reparații înaintea finalizării termenului de garanție care, în cazul acestui tronson, este de cinci ani de zile”, a mai precizat liberalul, preluat de media.pnl.ro

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: