Preşedintele Camerei Deputaţilor despre control anti-drog la parlamentari: Unii din spectrul extremist n-ar ieşi bine

Camera Deputaţilor
Sursa foto: X

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat la Prima TV că atitudinea unor parlamentari ”din spectrul extremist” sugerează faptul că ”n-ar ieşi bine” în cazul unui control anti-drog.

Alfred Simonis a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă sunt parlamentari care ar ieşi pozitiv în cazul unui control anti-drog.

”E complicat să mă pronunţ cu privire la toţi parlamentarii, pentru că avem şi specimene în Parlament, cu preponderenţă într-un grup parlamentar extremist. Mi-aş dori ca toate (testele – n.r.) să iasă negative. Anumite comportamente, anumiţi parlamentari din spectrul extremist au atitudini ca şi cum n-ar ieşi bine la un astfel de control, dar nu vreau să fac acuzaţii nefondate, n-am elemente în acest sens”, a spus Alfred Simonis, la Prima TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

”Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun”, a spus Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL