Președintele CCIR: Mediul de afaceri din România și-a făcut datoria cu prisosință față de țară și buget

Mediul de afaceri în România și-a făcut datoria cu prisosință față de România și față de bugetul de stat, susține Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Daraban a susținut că economia românească are, totuși, două lacune importante: suntem pe ultimul loc în UE la inovare și cercetare și stăm prost la productivitatea muncii.

„Un brand românesc cu valoarea adăugată mare, cu care să ne mândrim la export, nu prea avem”

„Mediul de afaceri în România și-a făcut datoria cu prisosință față de România și față de bugetul de stat. Deci avem mai mulți agenți economici care au depus bilanțul la organele fiscale. A crescut cifra de afaceri de la 392 de miliarde la 494 de miliarde de euro, deci iată o creștere substanțială semnificativă. Cred că mai mult nu se poate, din punctul nostru de vedere, de la mediul de afaceri, într-o economie care e caracterizată de anumite lacune. Pe de o parte, că suntem pe ultimul loc în UE la inovare și cercetare. Deci, cu alte cuvinte, un brand românesc cu valoarea adăugată mare, cu care să ne mândrim la export, nu prea avem.

Doi, stăm prost la productivitatea muncii. Trebuie să ne uităm fiecare în oglindă, mai ales cei cu studii medii, să se uite, domnule, oare chiar muncesc de banii ăștia? Oare chiar merit banii ăștia? Pentru că noi avem un mare handicap. Nu stăm bine deloc la productivitatea muncii”, a declarat președintele CCIR, în direct la Puterea Știrilor.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL