Preşedinţia belgiană a UE începe cu o gafă. Un detaliu audio „jenant” apare în videoclipul de lansare – VIDEO

Belgia drapel
Sursa foto: Despina Galani on Unsplash

De la 1 ianuarie, Belgia a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar pentru a marca evenimentul a publicat un clip video de promovare însoţit de o melodie antrenantă. Numai că o ureche atentă va recunoaşte pe parcursul ei inserturi cu un fel de watermark audio aparţinând Audio Jungle, o bancă de sunete, ceea ce ar putea sugera că fondul sonor a fost descărcat fără ca drepturile să fi fost plătite, scrie presa belgiană.

„Preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Belgia rste un eveniment extrem de politic, care nu ar urma să schimbe în mod fundamental viaţa cetăţenilor belgieni, dar care le dă fiori de emoţie liderilor noştri”, scrie site-ul dhnet.be. „Pentru a sărbători venirea acestei preşedinţii, guvernul belgian a pus la dispoziţie un arsenal de instrumente de comunicare: site-uri dedicate, conturi oficiale pe reţelele sociale şi clipuri promoţionale. Într-unul dintre aceste din urmă videoclipuri, un detaliu audio îi face pe specialiştii în montaj să tresară, iar pe cei care speră la un profesionalism rafinat să scrâşnească din dinţi”, comentează publicaţia citată.

Pe contul oficial X „Preşedinţia belgiană a Consiliului UE 2024” a fost publicat luni un clip video de 45 de secunde în care apare ministrul de externe Hadja Lahbib mergând în pas vioi. O ureche atentă va recunoaşte identificatorul electronic încorporat în melodia veselă şi optimistă care serveşte drept coloană sonoră. Puteţi auzi marca audio a băncii de sunete „Audio Jungle”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL