Preţul aurului a atins un nou record, miercuri, susţinut de aşteptările de relaxare a politicii monetare în SUA

aur
Sursa foto: Unsplash

Preţul aurului a atins un nou nivel record miercuri, bazându-se în principal pe aşteptările de relaxarea monetară în SUA, în timp ce preţul paladiului a revenit peste pragul de 1.000 de dolari, pentru prima dată după 12 ianuarie, transmite Reuters.

Preţul spot al aurului a câştigat 0,8% până la 2.145,09 dolari pe uncie, după ce a atins un maxim istoric de 2.152,09 dolari uncia, mai devreme în timpul sesiunii.

Contractele futures pentru aur din SUA au închis în urcare cu 0,8%, la 2.158,2 dolari uncia.

Cotaţia argintului a avansat cu 1,9%, la 24,15 dolari uncia.

Aurul a beneficiat de un impuls suplimentar deoarece dolarul a scăzut după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, a indicat o reducere a dobânzii de referinţă mai târziu în acest an.

„Este probabil ca aurul să crească mai mult, deoarece sentimentul optimist rămâne dominant. Cu toate acestea, ar putea dura ceva timp pentru ca piaţa să analizeze comentariile generale ale lui Powell, precum şi pentru a vedea raportul de vineri privind ocuparea forţei de muncă”, a declarat Tai Wong, un trader de metale independent din New York.

Aurul scade atunci când ratele ridicate ale dobânzilor din SUA cresc randamentul activelor concurente, cum ar fi obligaţiunile, şi întăresc dolarul, făcând lingourile mai costisitoare pentru cumpărătorii din străinătate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL