Ce prezidențiabil este oficial anchetat de DNA

Unul din candidații anonimi ai acestor alegeri prezidențiale, care nu s-a remarcat în niciun fel pe scena politică din România, dar care intenționează să cucerească fotoliul de la Cotroceni, este anchetat oficial de procurorii anticorupție deja de un an de zile.

Vorbim de candidatul independent la alegerile prezidențiale din acest an, Mirel Mircea Amariţei, cel care nu este străin de o anchetă a procurorilor DNA.

Amariței, alături de Maricel Păcuraru și Sorin Ionuţ Barbu sunt urmăriţi penal încă din octombrie 2013, fiind acuzaţi că, în cadrul procedurii insolvenţei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea, precizau procurorii DNA la momentul respectiv.

Procurorii anticorupţie le-au adus la cunoştinţă celor trei acuzaţiile din acest dosar, în care au mai fost puse sub învinuire alte nouă persoane, printre care fratele şi o apropiată a lui Elan Schwartzenberg.

„Din probele administrate până în prezent s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă”, se arată într-un comunicat de presă al DNA din octombrie 2013.

Mircea Mirel Amariței conduce Partidul Prodemo, care a fost înfiinţat în anul 2012, de către fostul social-democrat Marius Lazar, consilier al lui Mircea Geoană .

La alegerile locale din 2012, Partidul Prodemo a obţinut doar câteva mii de voturi, nereuşind să-şi adjudece nici un mandat de primar sau consilier. Însă candidatul a reușit să strângă 200.000 de semnături pentru a-și depune candidatura la cea mai înaltă funcție din stat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: