Prima ninsoare înregistrată în România. Unde au căzut primii fulgi de zăpadă

Prima ninsoare înregistrată în România
Sursa foto: i.eurosport

Frigul se instalează în toată țara. Temperaturile vor scădea brusc cu 15 grade de pe o zi pe alta. În multe locuri din țară vremea a suferit schimbări bruște.

Prima ninsoare înregistrată în România. Schimbările de termperatură de duminică între nordul și sudul țării au fost de circa 30 de grade. O furtună puternică de nisip a lovit în această după amiază litoralul, iar pe Autostrada Soarelui a fost furtună de praf. Şi asta după o zi în care oamenii au stat la plajă şi au făcut baie în mare.

Mulți turiști care erau la plajă au observat că vremea s-a schimbat brusc, din senin și că a început să bată vântul, iar nori uriași de nisip s-au ridicat în aer. Oamenii au plecat să se adăpostească imediat.

„Tocmai de asta am venit! De plăcerea asta ca să facem baie, să ne bronzăm puţin, să facem poze, să ne simţim bine în weekend şi să ne bucurăm cât mai mult!”, a spus o femeie.

Întrebat dacă a mai fost apa atât de caldă în octombrie, un bărbat răspunde: „În octombrie niciodată n-a fost aşa caldă”.

„E mai cald decât vara când bătea vântul mai tare. E superb! Ne place, ne simţim şi ne bucurăm. Ce dacă este cald în octombrie?”, a mai spus o femeie.

Prima ninsoare înregistrată în România

Prima ninsoare înregistrată în România. La munte, în schimb, a nins. Primii fulgi de zăpadă au căzut la Câmpulung Moldovenesc, unde temperaturile se apropie de zero grade.

Meteorlogii au anunțat că vremea urmează să se răcească în toată țara. Aceștia au emis o avertizare de cod galben de vânt puternic. Rafelele pot ajunge la peste 110 km pe oră. Şi în Bucureşti a fost emisă o prognoză specială, vântul a suflat şi cu 60 de kilometri pe oră. „Aceste intensificări ale vântului sunt determinate de un front atmosferic rece care va traversa ţara noastră de la Nord către Sud”, explică Mihai Hustiu, meteorolog.

La Maramureş, vântul puternic a rupt un copac pe drumul naţional care face legătura dintre Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Timp de o oră, s-a circulat pe un singur sens.

Citeste mai mult MULT

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: