Primăria Arad a plătit unui SRL cu zero angajaţi un studiu făcut pentru Craiova

arad studiu
foto: colaj Special Arad

Gafă monumentală în proiectul de modernizare a parcului de la Polivalentă, din oraşul Arad

Studiul geotehnic, asupra solului, efectuat de Georomdac SRL ca o componentă a documentației plătită de Primărie în vederea modernizării parcului din zona Polivalentă conține o gafă monumentală, care a fost adusă în atenție de consilierul local Daniela Arieta Săbău în ședința CLM de miercuri, 26 iulie, la momentul supunerii la vot. În el se prezintă toate caracteristicile solului din… Craiova!

Consiliera a cerut explicații direcției de specialitate din cadrul Primăriei Arad care a coordonat documentația și l-a întrebat pe reprezentant dacă a citit studiul. Atunci când acesta a spus răspicat „da!”, i-a atras atenția că la partea de analiză a solului nu există nicio referire despre cel din Arad, ci întreaga prezentare este pentru Craiova, scrie specialarad.ro.

Vizibil încurcați de această situație, cei din Primărie nu au putut găsi o explicație, încercând să se eschiveze, opinând că „e doar un exemplu”, însă consiliera a continuat să le explice că pe departe să fie vorba de exemple, ci e chiar întreaga analiză, acuzându-i că este inacceptabil ca un studiu care a costat peste 20.000 euro să conțină o astfel de greșeală.

Deși în studiu firma Georomdac SRL figurează cu ortografia în această formă legată, pe internet am găsit-o cu denumirea despărțită: Geo Romdac SRL. Este din Becicherecu Mic și a fost înființată în 24.10.2022, având activitatea de consultanță tehnică. Potrivit termene.ro, cifra de afaceri a GEO ROMDAC S.R.L. a fost de 22,920.00 RON în anul 2022, cu un profit de 45% în aceste 9 luni de la înființare, deși figurează cu un număr de zero angajați!

Din cauza gafei scoase la iveală în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, consilierii au hotărât retragerea proiectului de pe ordinea de zi, până la o clarificare ulterioară.

Vă prezentăm și noi în rândurile de mai jos extrase din Studiul Geotehnic întocmit de Georomdac / Geo Romdac SRL, documentație aprobată de ing. Cernei Alexandra, verificator AF ing. Baba Cornelia, lucrări de teren executate de Cernei Andrei și întocmit tot de Cernei Andrei:

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL