Primăria Chișinău închide școlile pentru o zi din cauza vremii

Sursă foto: Facebook

În data de 27 noiembrie, școlile din Capitala R. Moldova vor fi închise, lecțiile urmând să fie recuperate în altă zi, potrivit ultimei decizii a Comisiei Situații Excepționale Chișinău.

În timp ce școlile vor fi închise, grădinițe vor activa, potrivit primarului Chișinăului.

,,Comisia Situații Excepționale Chișinău a decis că elevii din școlile din capitală, inclusiv școlile de artă -au mâine zi liberă, iar lecțiile vor fi recuperate ulterior.Fiecare instituție educațională va decide individual când și în ce mod vor recupera orele, pe parcursul anului. Grădinițele vor activa”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook, recomandând  ,,ca angajații să nu fie penalizați dacă vin cu întârziere la muncă.Serviciile Primăriei vor continua să intervină pe străzile orașului non-stop, prioritar pe străzile și trotuarele principale, accesele către grădinițe, instituții medicale și sociale.Rugăm înțelegere și prudență din partea tuturor locuitorilor. Decizia CSE va fi publicată în scurt timp”.

În ceea ce privește instituțiile de învățământ din afara Capitalei, reprezentanții Guvernului au lăsat decizia privind suspendarea sau nu a lecțiilor pe seama autorităților publice locale.

,,Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Ministerul Educației și Cercetării recomandă autorităților publice locale: să examineze posibilitatea suspendării procesului educațional în localitățile unde accesul la instituțiile de învățămînt este îngreunat sau imposibil; să verifice suplimentar transportul școlar, inclusiv să apeleze la Inspectoratul General de Poliție pentru a asigura transportarea în siguranță a copiilor. Orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate”, au explicat responsabilului Executivului.

Vreme complicată

Întreaga țara vecină este sub Cod galben de vânt, avertizarea fiind valabilă până luni, ora 13:00.

În același timp, sinopticienii au emis Cod portocaliu de condiții complicate ale vremii pentru sudul și centrul țării, iar acesta prevede precipitații puternice cu precădere ,,sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 18-23 m/s. Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș și va viscoli”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL