Primăriile din București se amendează între ele că nu au curățat gheața din parcuri și de pe trotuare

meteo iarna vremea
Sursa foto: Unsplash

Primăria Capitalei a amendat operatorii de salubritate din sectoarele 3 și 4 cu 5.000 lei pentru faptul că nu au curățat în mod corespunzător zăpada și gheața din Piața Universității și de pe trotuarele aferente Bd. Unirii, a comunicat instituția. Primăria Sectorului 4 a amendat Primăria Capitalei că nu a îndepărtat stratul de zăpădă și de gheață depus pe aleile din Parcurile Carol și Parcul Tineretului, aflate în administrarea municipalității.

„Operatorii de salubritate din sectoarele 3 și 4 au fost amendați cu 5.000 lei pentru faptul că nu au curățat în mod corespunzător zăpada și gheața din Piața Universității și de pe trotuarele aferente Bd. Unirii. Amenzile au fost aplicate de către polițiștii locali din cadrul Direcției Centrului Istoric și ai Direcției Control pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 345/2020. Aceștia au verificat modul în care operatorii de salubritate și-au îndeplinit atribuțiile asumate în programul de deszăpezire la nivelul Municipiului București”, a anunțat Primăria Capitalei, marți dimineață.

De asemenea, Primăria Capitalei a dat amenzi în valoare de 22.000 lei pentru 11 persoane juridice, precum și 4 avertismente verbale, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr.120/2010 de către persoanele fizice și juridice privind obligația acestora de îndepărtare a țurțurilor formați la nivelul acoperișului si curățarea zăpezii și a gheții formate pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, scrie Hotnews.ro.

Câteva ore mai târziu, Primăria Sectorului 4 a anunțat că, în urma unor controale de rutină, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 au sancționat Primăria Municipiului București (PMB), prin Administratia Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), pentru nerespectarea obligațiilor legale instituite în sarcina sa în privința îndepărtării stratului de zăpădă și de gheață depus pe aleile pietonale și trotuarele aferente parcurilor pe care aceasta le adminstrează pe raza Sectorului 4 – Parcul Carol și Parcul Tineretului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL