Primarul Ploieştiului cere înlocuirea viceprimarului USR

Andrei Volosevici
Andrei Volosevici/europafm

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, solicită Consiliului Local înlocuirea din funcţie a viceprimarului USR, Anca Popa, pe fondul scandalului privind situaţia dificilă a societăţii care asigură transportul în comun în oraş, reprezentanta USR fiind acuzată că „şi-a exercitat atribuţiile cu rea-credinţă”.

„Iniţierea proiectului de hotărâre, care prevede această schimbare la conducerea primăriei, este motivată de faptul că atribuţiile de viceprimar, delegate prin dispoziţiile primarului, au fost îndeplinite defectuos, fapt ce a determinat retragerea atribuţiilor după un anumit timp”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de primărie.

Conform sursei citate, ultima situaţie de acest gen a fost înregistrată în legătură cu proiectele privind activitatea SC Transport Călători Express (TCE), instituţie aflată sub directa sa coordonare.

„Ultima situaţie de acest gen a fost decizia doamnei viceprimar de a vota împotrivă sau pentru prorogare la proiectele privind activitatea TCE, instituţie aflată sub directa sa coordonare. Mai mult, doamna viceprimar Anca Popa nu a fost în măsură sau nu a fost interesată să ofere o soluţie alternativă la aceste proiecte. În aceste condiţii, consider că doamna viceprimar şi-a exercitat atribuţiile cu rea credinţă şi, cu siguranţă, funcţia de viceprimar şi atribuţiile vor putea fi duse la îndeplinire mult mai bine de unul din consilierii locali ai PNL, iar propunerea mea în acest sens va fi domnul consilier Gheorghe Sârbu (n.r. PNL)”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Andrei Volosevici.

Anca Popa a fost aleasă viceprimar în septembrie 2022, după revocarea din funcţie a Magdalenei Trofin.

În cursul zilei de joi, directorul TCE Ploieşti, Nicolae Alexandri, a demisionat din PNL, în contextul scandalului privind situaţia financiară critică în care se găseşte societatea, pe fondul unei datorii de aproape 40 de milioane de lei către ANAF.

„Din momentul în care am preluat conducerea acestei societăţi, din anul 2017, am încercat să fac o separaţie între funcţiile pe care le aveam în politică şi calitatea mea de director al unei societăţi comerciale. În ultima lună, am ajuns la concluzia că acest lucru nu pot să îl mai fac”, a declarat Nicolae Alexandri, pentru AGERPRES.

În urmă cu aproximativ o săptămână, consilierii locali PNL au cerut demiterea conducerii TCE Ploieşti pe fondul crizei financiare în care societatea se află.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: