Prime de 500 și 1.500 de lei pentru angajații din învățământ. Ligia Deca: „Se vor acorda în această lună”

Inquam Photos / Octav Ganea
Sura foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță, luni, că în această lună se vor acorda prima de carieră didactică pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic.

„Cel mai important moment de astăzi (luni – n.r.) – întâlnirea de la Guvern cu reprezentanții sindicatelor, în care am reconfirmat, împreună cu membrii executivului, angajamentele luate: în această lună se vor acorda prima de carieră didactică în valoare de 1500 de lei pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei”, spune Ligia Deca, ministrul Educației.

Deca menționează că va face tot posibilul pentru îndreptarea inechităților în salarizarea directorilor.

„Am stabilit astăzi că vom relua, la Ministerul Educației, discuțiile cu reprezentanții federațiilor sindicale pentru a identifica împreună mijloacele concrete în vederea rezolvării cât mai rapide a acestei inechități. De asemenea, voi face tot ceea ce ține de mine pentru ca angajamentele privind creșterea salariilor în învățământ să fie respectate”, mai spune Deca.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL