Prinţul Harry a fost obligat să plătească despăgubiri tabloidului Mail on Sunday

Sursa: Facebook

Prinţul Harry a fost obligat luni să plătească 48.000 de lire sterline (56.000 de euro) către editura Mail on Sunday, după ce a pierdut o rundă într-un proces de calomnie împotriva tabloidului britanic, potrivit AFP.

Printre numeroasele procese intentate de fiul cel mic al regelui Charles III împotriva ziarelor britanice, unul vizează un articol despre protecţia poliţienească a acestuia atunci când călătoreşte în Marea Britanie.

Articolul în litigiu, publicat în februarie 2022, îl acuza, pe nedrept potrivit apărării sale, pe Harry că ar fi „minţit” şi că ar fi „încercat să ţină secret” apelul său împotriva guvernului în încercarea de a obţine protecţie poliţienească în această ţară.

După ce vineri a fost respinsă o cerere a Ducelui de Sussex de a respinge apărarea din Mail on Sunday, justiţia britanică i-a ordonat luni să plătească 48.447 de lire sterline până la 29 decembrie. Întrucât Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au părăsit familia regală şi Marea Britanie, ei nu mai au dreptul să beneficieze de protecţie poliţienească pe cheltuiala contribuabilului britanic.

Fiul regelui, care uneori este nevoit să apeleze la protecţie privată pe propria cheltuială, a solicitat protecţie poliţienească din fonduri proprii atunci când se află în Marea Britanie, dar cererea sa a fost respinsă de instanţe în luna mai.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL