Probleme în coaliția de guvernare?

Se pare că în coaliția de guvernare există probleme. UDMR a fost, în ultima perioadă, în centrul atenție. Mai întâi cu anunțul plecării lui Marko Bela din Executiv, apoi cu propunerea lui Rozalia Biro pe cele două funcții lăsate libere de Marko Bela, și nu în ultimul rând proiectul de autonomie.

Privind proiectul de autonomie, premierul Victor Ponta a declarat că nu va susține proiectul Uniunii.

Întrebat dacă a avut discuţii cu liderii UDMR despre proiectul privind autonomia, Ponta a răspuns: „Nu”.

De asemenea, Ponta a fost întrebat dacă va fi de acord cu adoptarea de către Parlament a acestui proiect, Ponta a răspuns: „Nu. Cam cât de clar trebuie să vă răspund?”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că grupurile parlamentare ale Uniunii au primit în cursul acelei zile proiectul propriu de autonomie, care are aproape 100 de articole şi îşi are originea în modelul Tirolului de Sud, el precizând că acesta poate fi amendat înainte de a fi supus unei dezbateri publice. Kelemen Hunor a declarat, joi, la finalul unei şedinţe a grupurilor parlamentare ale UDMR desfăşurată la un local din comuna Săvădisla, judeţul Cluj, că documentul va fi înmânat şi organizaţiilor teritoriale ale Uniunii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL