DNA a descins la ISU Dâmbovița, în cazul exploziilor de la Crevedia

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

Procurorii vor ridica probe de la ISU Dâmbovița, în cazul celor două dosare penale deschise pentru exploziile de la Crevedia. Ei vor verifica modul de control efectuat de pompieri la stația GPL.

Procurorii DNA vor verifica modul în care a controlat Inspectorul General pentru Situații de Urgență stația GPL din Crevedia, înainte de a-i ridica autorizația, dar și funcționarii responsabili din Crevedia.

Două persoane au murit, iar alte 56 au fost rănite în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia care nu avea autorizație din anul 2020.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că au fost deschise două dosare de urmărire penală în acest caz, premierul Marcel Ciolacu a declarat că toți vinovații vor suporta rigorile legii, iar Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – a spus că ”nu a fost respectată legislația, nu au fost respectate condițiile”, iar Procuratura ”trebuie să verifice”.

Marius Ionuț Voineag, procurorul-șef al DNA, a explicat, în exclusivitate, motivele pentru care sunt deschise, în acest moment, două dosare de urmărire penală.

Primul dosar a fost deschis cu privire la activitatea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în legătură cu verificările și controlul efectuat de către cei de la inspectorat, în anul 2020, la stația GPL din Crevedia. Fiind vorba de militari, dosarul va fi instrumentat de Secția Militară din DNA.  Al doilea dosar vizează civilii. Este vorba despre funcționari din UAT-urile de la Dâmbovița. Duminică, 27 august, s-a dispus – prin ordonanță – ridicarea de documente de la aceste instituții”, a precizat șeful DNA, în exclusivitate pentru Gândul.

În data de 28 august 2023, reprezentanții DNA au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost înregistrate două dosare penale, în urma sesizărilor ”din oficiu”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: