Procurorul general: 2024 se anunță a fi un an dificil. Nu vor lipsi atacurile la adresa Ministerului Public

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Procurorul general Alex Florenţa a declarat, luni, în cadrul evenimentului pentru prezentarea bilanțului DNA, că anul 2024 va fi unul dificil, din care nu vor lipsi atacurile la adresa Ministerului Public, amintindu-le anchetatorilor că sunt datori legii și societății și nu „jocurilor politice”

Trebuie să ne reamintim că Direcția Națională Anticorupție este mai mult decât o instituție; este o stare de spirit. Este un angajament față de cele mai înalte standarde de profesionalism, integritate și conduită etică. În calitate de procurori, trebuie să întruchipați acest spirit în tot ceea ce faceți, atât în interiorul, cât și în afara biroului dvs sau a sălii de judecată. 

Și mai ales,  nu trebuie să pierdeţi niciodată din vedere faptul că DNA nu trebuie să fie despre un procuror sau altul, despre opinii sau trăiri personale, ci despre principiile durabile care au i-au guvernat întotdeauna activitatea. În calitate de procurori, ni se încredinţează o putere şi responsabilitate imensă şi, tocmai de aceea, trebuie să le exercităm şi să exersăm cu echilibru şi simţ al datoriei. Suportul nostru nu este faţă de nicio persoană sau agendă politică, ci faţă de căutarea adevărului şi dreptăţii, indiferent unde ar putea sau către cine ar putea duce această căutare”, a spus procurorul general Alex Florenţa, cu ocazia prezentării raportului de activitate al DNA pe anul 2023.

Florența: Să vă ridicaţi deasupra mizelor care nu vă aparţin

Procurorul general a menționat că anul 2024 se anunță a fi unul dificil, cu multe provocări și din care nu vor lipsi „atacurile la adresa Ministerului Public”, îndemnându-i pe procurori să rămână vigilenți, amintind că datoria acestora „este în primul rând față de lege și societate, și nu față de jocurile politice sau agendele personale ale unora sau altora”

Florența le-a mai cerut anchetatorilor DNA să evite „orice aparenţă de partizanat” şi să nu se lase influenţaţi de mize care nu le aparţin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: