Procurorul-şef al DNA a discutat cu ambasadorul SUA. Ce spune Marius Voineag

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

DNA are potenţialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupţie, a afirmat, joi, procurorul-şef Marius Voineag, la o întâlnire avută cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec.

„Viziunea mea despre dezvoltarea DNA se referă la consolidarea instituţiei pe principii moderne, bazate pe performanţă, adică pe lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, iar sprijinul partenerilor strategici este deosebit de important atât pentru creşterea capacităţii de a realiza investigaţii financiare, cât şi pentru pregătirea specialiştilor. Faptul că SUA manifestă interes pentru această temă şi îşi arată sprijinul pentru strategia noastră este cu siguranţă un avantaj pentru instituţie şi pentru politica anticorupţie în general. Avem potenţialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupţie, iar experienţa instituţiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii ne poate ajuta să ne atingem acest obiectiv cât mai curând posibil”, a declarat procurorul-şef al DNA, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

Discuţiile au vizat continuarea şi extinderea cooperării dintre România şi SUA în domeniul judiciar, cu accent pe extinderea substanţială a asistenţei americane axată pe combaterea corupţiei şi monitorizarea eficacităţii implementării programelor.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL