Profesoara din Prahova, victima hărțuirii sexuale în clasă, va preda la aceeași școală

scoala/ Inquam Photos/Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La începutul lunii aprilie, un videoclip realizat în timpul unei ore de curs avea să arate o profesoară de engleză hărţuită sexual în timpul orei de curs de către elevi de 13 ani. Profesoara a refuzat testarea psihologică cerută de comisia de cercetare disciplinară și va continua să predea la aceeaşi școală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur, a precizat, marţi, că, în urma incidentului, profesoara a fost asistată la ore de către reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean și a primit calificativul „slab”. Cu toate acestea, femeia va reveni la cursuri ca profesor titular la şcoala gimnazială din Pietriceaua, potrivit AGERPRES.

Graur a menţionat că şcoala face propria cercetare disciplinară şi i-a cerut profesoarei să facă testarea psihologică, dar ea a refuzat, fiind sancţionată cu avertisment scris.

Profesoara a fost hărţuită sexual în timpul orei de curs la Şcoala Gimnazială Pietriceaua, comuna Brebu, iar un clip video a fost postat pe internet.

„În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unităţii de învăţământ a fost informată de existenţa unui clip video realizat în timpul unei ore de curs şi, imediat ce a intrat în posesia lui şi a fost vizionat, au fost înştiinţate Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Poliţa comunei Brebu. Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu «mustrare scrisă» şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă «observaţie scrisă»”, a transmis, în luna aprilie, Inspectoratul Şcolar Prahova.

De asemenea, conducerea unităţii şcolare a iniţiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

O anchetă a fost declanșată şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL