Profesor lăsat să predea în Buzău deşi apare în Registrul persoanelor care au comis infracţiuni sexuale

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

E anchetă la două şcoli din Buzău, unde directorii ar fi permis unui profesor aflat în registrul persoanelor care au comis infracţiuni sexuale să revină la catedră.

Mai mult, acesta ar fi fost condamnat recent şi pentru trafic de droguri.

Conducerile celor două instituţii de învăţământ sunt cercetate de poliţie pentru abuz în serviciu.

IPJ Buzău s-a sesizat în urmă cu două zile, în momentul în care conducerile celor două unităţi de învăţământ la care predă profesorul de desen au cerut certificatul de integritate comportamentală.

A fost o surpriză pentru cei de la IPJ pentru că ştiau că în urmă cu un an au trimis informări către cele două unităţi cu privire la faptul că profesorul apărea în registrul persoanelor care au comis infracţiuni sexuale cu o condamnare de un an, în 2009, pentru fapte de proxenetism săvârşite pe teritoriul Italiei, notează stiri.tvr.ro.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a primit de la IPJ o adresă prin care se solicitau lămuriri cu privire la statutul cadrului didactic.

Pe de altă parte, profesorul a depus la cele două şcoli un certificat de integritate comportamentală.

Decizia luată de inspectorul general împreună cu cele două diretoare ale unităţilor de învăţământ a fost ca de luni profesorul să fie suspendat.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, în cazul conducerii celor două unităţ de învăţământ.

Profesorul a fost condamnat definitiv de Tribunalul Buzău în 2022 pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri în formă continuată, iar pedeapsa a fost de 2 ani şi 4 luni cu executare. Pedeapsa a fost suspendată, după ce profesorul şi-a recunoscut fapta.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL