Prețurile la case, apartamente și terenuri vor crește cu până la 10%

Sursa foto: Facebook

Prețurile locuințelor – atât case, cât și apartamente – vor crește anul acesta cu până la 10%, aceeași scumpire fiind estimată și în cazul terenurilor intravilane.

Și chiriile sunt estimate să crească, tot cu până la 10%.

Scumpirile sunt indicate de circa 35% (la case)- 43% (la apartamente) dintre specialiștii intervievați într-un studiu RE/MAX.

Doar 26% cred că prețurile caselor vor stagna, același lucru fiind menționat de circa 33% dintre respondenți, referitor la evoluția prețului la apartamente.

O estimare diferită, comparativ cu anul trecut, regăsim în cazul terenurilor intravilane, unde 36% dintre specialiști consideră că prețurile vor crește cu până la 10%. Totodată, și în piața chiriilor se preconizează creșteri, aproape 50% dintre respondenți considerând că prețurile pe acest segment vor crește cu până la 10 procente. Doar 25% estimează o stagnare.

În ceea ce privește evoluția prețurilor la proprietățile comerciale, majoritatea respondenților preconizează stagnări – 40% în cazul spațiilor comerciale, 42% pentru spațiile de birouri – atât la vânzare, cât și la închiriere.

„Previziunile pentru piața imobiliară a anului 2024 sunt destul de incerte, însă există indicii care sugerează o tendință de creștere. Pe de-o parte, luăm în calcul perspectivele ce indică o posibilă reducere a dobânzilor, alături de o anticipată expansiune economică în 2024, iar de menționat la acest aspect sunt și creșterile salariale de la finele anului trecut, precum și faptul că acesta este un an electoral. Pe de altă parte, stocul de noi unități a scăzut în multe orașe, ceea ce se poate reflecta într-o cerere ridicată, iar în mod particular foarte multe orașe au anunțat investiții în infrastructură, generând astfel oportunități investiționale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL