Proiectul bugetului pe 2024 urmează să fie pus în transparenţă publică

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Guvernul urmează să pună în transparenţă, luni, proiectul bugetului de stat pe 2024, premierul urmând să aibă o discuţie şi cu miniştrii, pe tema reorganizării ministerelor. Potrivit unor surse politice, nu se pune problema majorării salariilor demnitarilor, urmând să se aplice o majorare de 5% pentru funcţionari. Liberalii i-au cerut deja, duminică, ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să deblocheze investiţiile publice, încât facturile depuse să fie decontate până la finalul anului.

Conducerea PSD se reuneşte, luni, într-o şedinţă, pentru a discuta ultimele detalii privind proiecţia bugetară pe 2024. Potrivit surselor, proiectul de buget urmează să fie pus luni în transparenţă.
De asemenea, este exclusă o majorare în 2024 a salariilor demnitarilor, dar va rămâne o majorare de 5% pemtru funcţionarii publici.
Premierul urmează să aibă luni o întâlnire de lucru pe tema reorganizării  ministerelor şi consultări  cu reprezentanţii  sindicatelor din Educaţie.
Liberalii i-au cerut, duminică, ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să deblocheze investiţiile publice, încât facturile depuse să fie decontate până la finalul anului, au transmis surse politice. Potrivit acestora, Boloş a avertizat că se poate atinge ţinta de deficit, economiile făcute cu măsurile fiscale fiind de 3 miliarde.

Ministrul de Finanţe a anunţat că se vor plăti către Consiliile Judeţene şi primării sumele necesare Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar bugetul Ministerului Dezvoltării pentru anul viitor va fi mai mare cu 60%, informează news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL