Protestatara Angi Șerban a fost dusă la poliție după o postare pe Facebook

Sursă foto: Captură video

Poliţiştii Capitalei s-au sesizat din oficiu cu privire la o postare pe reţelele de socializare care ar instiga public la săvârşire de infracţiuni. Protestatara Angi Șerban de la Corupția Ucide este audiată de poliţişti, informează News.ro.

Poliţişti de la Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia 18 Poliţie, s-au sesizat din oficiu, duminică, cu privire la infracţiunea de „instigarea publică la săvârşirea de infracţiuni”, după ce în mediul online, prin rin intermediul unei reţele sociale, a fost postat un mesaj, care instiga la săvârşirea de infracţiuni. Ei au adus la audieri, la Secţia 13 de poliţie o femeie în vârstă de 36 de ani, iar cercetările continuă.

Este vorba despre activista civică Angi Şerban care s-a întrebat, într-o postare pe Facebook, de ce un bărbat „stă cu puşca printre protestatari” şi „dacă în democraţie, la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim să iasă şi poporul cu cocktailu’?. Ea are şi pagina „Fata cu goarna – Angi Şerban”. Este vorba despre poliţistul care a îndreptat arma din dotare către o maşină care s-ar fi dus spre protestatari la manifestaţia de pe Centura Constanţei.

„În fapt, la data de 14 ianuarie 2024, în mediul online, prin intermediul unei reţele de socializare, a fost postat un mesaj, care instiga la săvârşirea de infracţiuni. În urma activităţilor specifice efectuate de către poliţişti, a fost identificată persoana care administrează contul de pe respectiva reţea de socializare. În urma relaţionării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Sursa citată mai spune că, în baza mandatului de aducere, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 13 Poliţie, aceasta a fost condusă la sediul subunităţii de poliţie, în vederea audierii.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “instigarea publică”, faptă prevăzută de articolul 368 din Codul penal”, adaugă sursa menţionată.

Angi Şerban a postat, pe Facebook, un mesaj adresat Ministerului de Interne în care întreabă de ce stă un bărbat cu puşca printre protestatari, şi dacă nu e legitim în acest context ca lumea să iasă cu „cocktailu’”.

„Ministerul Afacerilor Interne, Romania de ce stă băiatul ăsta cu puşca printre protestatari? E cumva ea îndreptată către maşina aia mică? De când am ieşit din democraţie şi am intrat în dictatură militară? Să ieşiţi public să ne explicaţi ce caută trupele speciale acolo! De urgenţă! Şi aş mai avea o întrebare: Dacă în democraţie, la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim să iasă şi poporul cu cocktailu’?”, a scris ea,sâmbătă seara, pe contul ei de Facebook.

De asemenea, duminică, aceasta a scris că poliţia o plimbă între secţii pentru a o audia, pentru că a luat-o de la o adresă la care nu domiciliază.

„M-a luat Poliţia Română de la o adresa la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publică. M-au dus la Secţia 13 şi acum la Secţia 18. Mă plimbă între secţii. Domnule Cătălin Predoiu, de unde ştie poliţia unde dormeam în kwrwl gol mai devreme? Îmi ascultă Ministerul Afacerilor Interne, Romania telefonul fără mandat?”, a scris Şerban.


Centura Constanţei a fost blocată sâmbătă seara de protestatari, care acuză autorităţile că nu îi lasă să protesteze şi că poliţiştii au venit înarmaţi. De altfel, un poliţist a îndreptat arma din dotare către o maşină care s-ar fi dus spre protestatari. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au afirmat că arma respectivă avea muniţie neletală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL