PSD Constanța și-a trimis avocatul să-l apere pe şoferul drogat de la 2 Mai

luminita popescu psd constanta
foto: constanta.info

Context: este 19 august, sâmbătă dimineața, în jurul orei 5.00. Autoritățile anunță jurnaliștii că la ieșirea din localitatea 2 mai, un șofer de 19 ani, pe numele lui Matei Vlad Pascu, a spulberat cu mașina un grup de opt persoane, fugind apoi de la locul accidentului. O tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani mor pe loc în cumplitul accident, alți doi tineri sunt răniți și transportați la spital.

Aflăm apoi că tânărul consumase un cocktail puternic de droguri. După ce este prins, câteva ore mai târziu, și testat cu aparatul din dotare, șoferul care avea permis de doar trei luni iese pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Din acest moment, informațiile încep să curgă și, suntem în măsură astăzi să vă prezentăm un detaliu bombă, necunoscut până în prezent, despre acest caz, scrie constanta.info.

Din ceea ce vom detalia, se poate trage o concluzie cât se poate de clară: în timp ce la București, Ciolacu și guvernanții dau legi dure împotriva indivizilor care produc asemenea tragedii, tânărul este apărat la Constanța de oamenii PSD, care dau din nou impresia că interesele găștii locale sunt mai importante decât interesele partidului la nivel național.

Filmul complet al evenimentelor: prins cu droguri, eliberat. Poliția are de dat explicații

Evenimentele, așa cum s-au desfășurat, au fost prezentate chiar de șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă. În data de 19 august, ora 00.40, un apel la 112 sesizează faptul că pe DN 39, dinspre Vama Veche spre 2 mai, un tânăr conduce haotic.

Polițiștii au nevoie de două ore să identifice autoturismul respectiv. La ora 02.40, tânărul șofer și încă doi tineri aflați în mașină sunt legitimați. Într-un pachet de țigări este găsit un joint, precum și patru pastile.

Șoferul este dus la sediul Poliției din Vama Veche unde este testat cu aparatul etilotest. Rezultatul este zero. Șoferul stă în sediul Poliției până la 4.30, fiind apoi eliberat, în mod ciudat, fără să fie testat pentru consumul de droguri.

Matei Vlad Pascu se urcă la volan și, 40 de minute mai târziu, intră cu viteză într-un grup de opt tineri, omoară doi dintre ei și trimite alți doi în spital. Fuge de la locul accidentului, este prins două ore mai târziu, moment în care le spune polițiștilor că a avut impresia că a lovit o vrabie. Aparatul drugtest indică faptul că a consumat cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Intră în scenă avocatul Luminița Popescu, care minte de îngheață apele

Șoferul este reținut, urmând să fie propus pentru arestare preventivă, ceea ce s-a și întâmplat, și, în vâltoarea acestor evenimente, apare pe post avocatul lui Matei Vlad Pascu, o doamnă care se prezintă Luminița Popescu, avocat din Constanța, care ne transmite următoarele: că tânărul nu este consumator, că a primit drogurile de la o altă persoană și că de fapt criminalul e o victimă în sine.

Informațiile apărute în presă, ulterior, aveau să arate că doamna avocat bătea câmpii. Clientul său, criminalul din Vama Veche, a mai fost cercetat de DIICOT în trecut pentru consum de droguri și chiar ar fi fost internat într-o clinică de dezintoxicare.

Aici, vă prezentăm un detaliu pe care nimeni nu l-a sesizat.

Luminița Popescu este sora Marilenei Dragnea, subprefect PSD Constanța

Doamna avocat desemnată urgent să-l apere pe criminalul din Vama Veche nu este oricine. Luminița Popescu este sora Marilenei Dragnea, numită de organizația PSD Constanța drept subprefect.

Deasemenea, Luminița Popescu este avocatul care reprezintă organizațiile PSD Constanța, atât pe cea județeană, cât și pe cea municipală, în toate problemele juridice și-n fața instanței, atunci când este nevoie.

Este de notorietate cel mai recent caz, cel în care Luminița Popescu a reprezentat partidul împotriva consilierului județean Gheorghe Donțu, exclus din partid.

Așadar, dacă ești un șmecher de București și fiul tău a comis o atrocitate de asemenea nivel, la Constanța, cauți relații la nivel politic și se ocupă gașca lui Stroe, Dumitrache, Dragnea și Georgescu să-ți pună la dispoziție avocatul de casă, cu orice preț.

Ce mai contează că în acest fel imaginea partidului, chiar la nivel național, are puternic de suferit? Interesele locale primează, întotdeauna. Altfel, e greu de explicat situația. Sau poate, exact așa se explică faptul că un tânăr e reținut, are droguri la el, nu e testat pentru consumul de droguri și e lăsat să plece liniștit, la volan.

O intervenție a factorului politic să fi fost în spatele acestei situații care a dus la un deznodământ tragic? Argumente există, acum că știm acest detaliu.

Marinela Dragnea, fost membru PNL, fost candidat PNL la funcția de primar al Năvodariului, acolo unde a strâns cam 2 % dintre voturile locuitorilor, a fost apoi recuperată de organizația PSD Constanța și, sub promovarea atentă a lui Felix Stroe, a ajuns chiar subprefect, în ciuda faptului că membrii de partid cu ani de muncă în spate au dezaprobat această numire.

PSD-ul lui Ciolacu dă legi împotriva drogaților criminali, Stroe și Dumitrache le pun la dispoziție avocat

În urmă cu o lună, era promulgată legea Anastasia, gândită chiar de PSD-iști. Conform acestei legi, niciun șofer care urcă la volan beat sau drogat și omoară pe cineva, nu mai poate primi o pedeapsă cu suspendare:

”Nu există nicio scuză pentru un șofer care se urcă la volan fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active și curmă o viață! De aceea, odată cu promulgarea legii Anastasia, inițiată de PSD, o astfel de faptă se va pedepsi cu închisoare, fără ca instanța să poată dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere”, transmitea președintele PSD, Marcel Ciolacu, în data de 10 August.

Nouă zile mai târziu, avem de-a face cu un caz simbol pentru începutul punerii în practică a acestei legi și, cine intervine să-l apere, brusc, din senin, pe acest criminal? Avocatul PSD Constanța, sora subprefectului PSD, Marinela Dragnea. Frumos, nu?

În timp ce PSD, la nivel central, inițiază și adoptă legea, în timp ce președintele Marcel Ciolacu postează public acest lucru, PSD Constanța, partidul Stroe Dumitrache cum e cunoscut aici sfidează din nou linia centrală a partidului, punând în față interesele de gașcă și ajutând un criminal chiar cu propriul avocat. Oare de ce?

P.S. Am rugat-o pe doamna subprefect, Marilena Dragnea, să discute cu noi despre această situație. A văzut mesajul dar a preferat să nu răspundă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL