„Putin ar avea drept de veto în R. Moldova”, spune Maia Sandu, aflată la Kiev

Maia Sandu (INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN)
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

În cazul în care Republica Moldova nu va putea deveni stat membru al UE din cauza conflictului transnistrean nerezolvat, atunci „Putin va avea drept de veto în Moldova”, a declarat, marţi, la Kiev, preşedinta Maia Sandu, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Preşedinta Maia Sandu a fost întrebată cum va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană în condiţiile în care diferendul transnistrean nu a fost soluţionat, relatează NewsMaker.

„Ar fi greşit să spunem că, atâta timp cât conflictul nu este rezolvat, nu putem face parte din UE. Pentru că, în acest caz, Putin ar avea drept de veto în Moldova. Şi cred că UE nu vrea să-i acorde lui Putin drept de veto. În acelaşi timp, vom continua să depunem eforturi pentru a ne asigura că cetăţenii beneficiază de mai multe drepturi ca urmare a aderării la UE, aşa cum beneficiază deja de regim fără vize. Iar acum putem vedea o schimbare în structura Moldovei nu doar pe malul drept al Nistrului, ci şi pe cel stâng. Suntem încrezători că şi cetăţenii de pe malul stâng al Nistrului vor beneficia de pe urma comerţului liber. Şi noi credem că UE nu vrea să dea drept de veto în UE”, a insistat preşedinta Republicii Moldova.

În septembrie, preşedinta Maia Sandu a declarat la CNN că soluţionarea conflictului transnistrean nu este o condiţie impusă de Bruxelles pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: