Radu Mihaiu, cel mai criticat primar din București: furia cetățenilor în online

Radu Mihaiu, Sursa: Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, primarul USR din Sectorul 2 din București, este cel mai criticat primar de sector, provocând furia cetățenilor de fiecare dată. Oamenii din Sectorul 2 s-au săturat de mizerie și lipsa investițiilor. USR-istul a început să-și facă video-uri în campania electorală, însă cetățenii scot la iveală toate problemele pe care primăria nu le-a rezolvat.

Radu Mihaiu a avut un mandat dezastruos, provocând noi probleme pentru Sectorul 2, în loc să le rezolve pe cele deja existente. Radu Mihaiu promite, cu doar 2 luni înainte de vot, că va reface Pasajul Obor, din nou.

În 2021, Pasajul pietonal Obor a primit investiții de 3,5 milioane de lei, în timpul mandatului lui Radu Mihaiu. Primarul trebuia să modernizeze respectivul pasaj, însă 3 ani mai târziu aflăm că vrea să facă același lucru.

„Lucrările în derulare fac parte din proiectul „Amplasare copertine, închidere pasaj, reparare pardoseli și socluri Pasaj Pietonal Obor” – executat în baza Autorizației de Construire nr. 85/15″ C4 din 04.03.2021. (…) Valoarea totală a contractului este de 3.505.746,68 lei TVA inclus”, preciza ADP Sector 2, în 2021.

După 3 ani, chiar Radu Mihaiu recunoaște că și-a bătut joc de cele 3,5 milioane de lei.

„De peste 20 de ani, în acest pasaj nu au fost făcute decât cârpeli”, spune primarul într-un video.

USR-istul uită că și el a făcut „cârpeli” cu 3,5 milioane de lei. Banii cetățenilor nu au rezolvat nimic, deoarece în 2024 primarul vrea din nou să schimbe cupolele, să refacă pereții pasajului, sistemul de iluminat. De data aceasta, costul total al reparațiilor se ridică la 15 milioane de lei.

Situația din Sectorul 2 este una tragică: în 2021, ADP Sector 2 a făcut lucrări de 3,5 milioane de lei în pasaj, iar în 2022 Radu Mihaiu anunța că voia alte lucrări în același pasaj. Din 2022 și până în 2024, primarul USR n-a mai făcut nimic. Mihaiu a așteptat campania electorală pentru a începe lucrările. La alegerile locale din acest an repetă aceleași promisiuni din 2020.

Sectorul 2 a rămas în urmă

În campania electorală din 2020, Radu Mihaiu promitea „curățenie ca acasă” în Sectorul 2. După 4 ani de mandat cu USR, Sectorul 2 este cel mai murdar din capitală. În 4 ani de mandat, Mihaiu nu a fost capabil să reformeze sistemul de salubrizare. Peste 90% din gunoiul din Sectorul 2 este aruncat la groapa de gunoi, ceea ce nu face decât să polueze și mai mult mediul înconjurător, într-o perioadă în care Comisia Europeană ne cere să reducem poluarea.

USR-istul promitea, în 2020, Parcul Gării Obor, dar nu a făcut absolut nimic. Nu există nici măcar un proiect pentru așa ceva.

Primarul USR nu a investit deloc în infrastructură, iar numeroase străzi sunt în continuare într-o stare deplorabilă. Radu Mihaiu, chiar dacă folosește trotineta, nu a reușit nici măcar să dezvolte rețeaua de piste de biciclete din Sectorul 2, așa cum promitea în campania electorală.

Sectorul 2, cu Radu Mihaiu, a rămas în urmă și nu dă semne că ar putea evolua. Sectorul 2 e recunoscut pentru numeroșii stâlpișori instalați pe trotuare. Primarul a pus stâlpișori și în stațiile de autobuz, ceea ce pune în pericol urcarea/coborârea din mijloacele de transport public.

Cetățenii, furioși cu Radu Mihaiu

Cetățenii din Sectorul 2 sunt tot mai furioși cu primarul USR. Aceștia îl critică de fiecare dată pe rețelele de socializare, iar echipa de comunicare a primarului elimină multe comentarii. Totuși, primarul primește atât de multe comentarii negative încât echipa lui nici nu mai poate ține pasul cu acestea. Cetățenii se plâng pe pagina primarului, dar USR-istul ignoră problemele acestora, nici măcar nu le răspunde.

Cineva din Sectorul 2 se plânge că primarul permite ca sălile de jocuri de noroc (celebrele păcănele) să fie instalate în apropierea locurilor de joacă pentru copii.

„Nu mai merge cu vrăjeală, nu mai vezi încă un mandat la primăria S2. Ai puțin bun simț și lasă-ne. Vino în spatele blocului 32, Moșilor 288 și o să vezi un loc de joacă. La nici 8 m de acest loc este o sală de jocuri de noroc,deși legea interzice acest lucru, unde vin tot felul de bombardieri care ies la fumat și merg în părculeț unde folosesc un limbaj suburban în prezența copiilor și părinților”, scrie un cetățean pe pagina primarului.

Din 2023, există o lege care interzice păcănelele la mai puțin de 300m de școli și locuri de joacă. Radu Mihaiu nu se grăbește să aplice legea.

Tot pe final de mandat, Radu Mihaiu s-a trezit că blocurile construite în cartierul Fabrica de Glucoză nu au străzi nici măcar pietruite, pentru că străzile asfaltate par un obiectiv prea mare. Deși în cartier se construiesc numeroase blocuri, unele pe malul lacului, Primăria nu a reușit să oblige dezvoltatorii imobiliari să construiască și străzi. Cetățenii remarcă faptul că Radu Mihaiu, în 2020, promitea că primăria va construi acele drumuri, deși primăria nu era proprietara acelor terenuri. În 2024, Radu Mihaiu le transmite cetățenilor că primăria le va construi, însă dacă plătesc dezvoltatorii.

„Acum 4 ani v-am invitat aici și ne-ați felicitat că noi ca asociație investim în spații verzi și îmi spuneați atunci ca faceți străzi, infrastructura, iluminat, parcări de biciclete… 4 ani mai târziu ați reușit sa veniți din nou aici ca sa ne spuneți ca nu primăria ar trebui sa facă drumuri ci dezvoltatorii. Minunat. E si asta un pas”, scrie un cetățean pe pagina primarului USR.

Al doilea mandat, doar un vis

Radu Mihaiu și-a anunțat candidatura pentru al doilea mandat de primar al Sectorului 2, însă victoria pare imposibilă după ce PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni în capitală. Primarul USR nu are de partea sa nici rezultatele, nici un partid puternic care să-l ajute.

Dan Cristian Popescu, deputat PSD, ar putea fi candidatul care să lupte cu Radu Mihaiu. Cristian Popescu va avea și susținerea PNL în Sectorul 2. Acesta a avut funcția de consilier și viceprimar în sectorul 2, între 2016 și 2020. În 2016, Cristian Popescu a candidat la Primăria Sector 2, însă nu a reușit să câștige.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL