Rapid are antrenor nou. Cristiano Bergodi a semnat pe două sezoane

Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

Antrenorul italian Cristiano Bergodi a semnat, luni, un contract valabil două sezoane cu FC Rapid, informează gruparea giuleşteană într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

„Rapid are începând de astăzi un nou antrenor principal, pe Cristiano Bergodi, cel care a condus Sepsi OSK în ultimele două sezoane. Italianul de 58 de ani a semnat un contract valabil pentru următoarele două stagiuni”, se precizează în comunicatul citat.

După ce tehnicianul Adrian Mutu a părăsit echipa pentru a prelua formaţia Neftci Baku din Azerbaidjan, conducerea FC Rapid a avut două variante de antrenor, Cristiano Bergodi şi Marius Şumudică. Italianul a fost preferat de oficialii giuleşteni, acţionarul majoritar Dan Şucu explicându-şi decizia prin „stilul ofensiv” arătat de echipele antrenate de acesta, dar şi prin „atitudinea echilibrată şi discursul elegant şi competent” arătate de Bergodi.

În carieră, Cristiano Bergodi a mai antrenat formaţii ca CFR Cluj, Modena, Pescara, Brescia, Sassuolo, FCSB, Universitatea Craiova sau Sepsi OSK, cu aceasta din urmă reuşind să obţină trei trofee în ultimele două sezoane: două Cupe ale României şi o Supercupă a României.

De asemenea, el se află la al treilea mandat la Rapid, după cele din sezoanele 2007-2008 şi 2014-2015, în primul dintre ele reuşind să cucerească Supercupa României.

Cristiano Bergodi va debuta oficial pe banca Rapidului vineri 14 iulie, chiar împotriva fostei sale echipei, Sepsi OSK, în prima etapă a noului sezon din Superliga României.

Rapid s-a despărţit sâmbătă de antrenorul Adrian Mutu, acesta preluând conducerea tehnică a formaţiei Neftci Baku din Azerbaidjan.

„Clubul nostru s-a despărţit de Adrian Mutu, antrenorul care a condus Rapidul în ultimele 16 luni. Fostul mare jucător al naţionalei României a sosit în Giuleşti în martie 2022, conducând Rapidul în 56 de partide. Cu Adrian Mutu pe bancă, Rapid a obţinut 28 de victorii, 12 egaluri, pierzând 16 meciuri. Nu mai puţin de 92 de goluri au marcat băieţii noştri în aceste partide, primind 65 de goluri. Cel poreclit Briliantul a preluat ‘banca’ noastră înainte de Play-Out-ul sezonului 2021/22, atunci când a terminat pe poziţia a noua. În stagiunea trecută, Rapid a încheiat campionatul pe poziţia a cincea, fiind eliminată în grupele Cupei României”, a anunţat clubul Rapid.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL