Răsturnare de situație în anchetele de la Spitalul Pantelimon. Surse: Nu există nicio sesizare despre morți suspecte

Sursă foto: X

Răsturnare de situație în cazul anchetelor de la Spitalul Pantelimon, din Capitală. Surse Digi24 susțin că nu există nicio sesizare a vreunei asistente despre morți suspecte la ATI. Conform acuzațiilor șefei de îngrijiri medicale, care spunea că le-a primit de la o asistentă, acolo ar fi fost 17 pacienți care ar fi murit din cauza reducerii intenționate a dozei de medicamente.

După toate audierile care au fost făcute până în prezent, se pare că nu există o asistentă care a sesizat aceste fapte extrem de grave.

Acest scandal a început de la faptul că directoarea de îngrijiri a sesizat în scris managerul Spitalului Sfântul Pantelimon. În sesizare spunea că a fost informată telefonic de către o asistentă medicală din secția de terapie intensivă despre faptul că în perioada 4-7 aprilie au decedat circa 20 de pacienți, motivul fiind scăderea voită a noradrenalinei de pe injectomat și ruga conducerea spitalului să ia măsurile care se impun. Respectiv, anunțarea organelor de anchetă penală. Lucru care s-a și întâmplat.

Foarte multe infirmiere și asistente au dat declarații la Parchet. De asemenea, Corpul de Control al Ministrului Sănătății a început o anchetă. O anchetă internă face și spitalul, o ancheta face și Colegiul Medicilor.

Însă, nu există până în acest moment o asistentă care să spună că ea ar fi făcut această sesizare către directoarea de îngrijiri.

Anchetele continuă și sunt făcute verificări pentru că acuzația, cum că în perioada 4-7 aprilie au decedat circa 20 de pacienți, motivul fiind scăderea voită a noradrenalinei, este o acuzație extrem de gravă.

De altfel, în acest moment, din informațiile Digi24, nu există vreo suspiciune că acești pacienți nu ar fi fost tratați în mod corespunzător. De asemenea, Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spunea că astăzi ar trebui să vină cu o concluzie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL