Râuri din judeţul Caraş-Severin, sub avertizare Cod Portocaliu emisă de hidrologi, până luni seară

INHGA/cod portocaliu
INHGA/cod portocaliu

Mai multe râuri mici din judeţul Caraş Severin se află, până luni seară, sub avertizare Cod Portocaliu emisă de hidrologi, având în vedere ploile căzute şi prognoza pentru următoarele ore.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate, valabilă luni, până la ora 22.00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării.

”În acest context, vor intra sub incidenţa Codului Portocaliu râurile mici din bazinele hidrografice: Caraş – bazinul situat în amonte de staţia hidrometrică Carasova şi afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de staţia hidrometrică Carasova – amonte staţia hidrometrică Văradia, în judeţul Caraş-Severin. De asemenea, în intervalul menţionat, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, fiind posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie”, au arătat hidrologii.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: