Razii de amploare ale Poliţiei în toată ţara. Ce au descoperit poliţiştii

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii din întreaga ţară au participat, sâmbătă, la acţiuni de amploare al căror scop este prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În timpul acestor acţiuni au fost constatate 398 de infracţiuni, dintre care 72 de natură judiciară şi 53 privind traficul şi consumul ilicit de droguri, au fost identificate şi 3 autoturisme furate şi au fost depistate 19 persoane urmărite naţional sau internaţional. Cuantumul amenzilor aplicate în ultimele 24 de ore se apropie de 4 milioane de lei.

„În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 11.482 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au fost organizate 924 de acţiuni, peste 1.000 de filtre, în urma activităţilor desfăşurate, fiind verificate 17.202 autovehicule şi legitimate 38.768 de persoane. Totodată, au fost constatate 398 de infracţiuni, dintre care 72 de natură judiciară şi 53 privind traficul şi consumul ilicit de droguri,  fiind identificate şi 3 autoturisme furate. Au fost depistate 19 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale”, se arată într-un comunicat dat publicităţii duminică de Ministerul Afacerilor Interne.

Conform sursei citate, în cadrul acţiunilor de sâmbătă poliţiştii şi jandarmii au aplicat 9.326 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.744.090 de lei.

În ceea ce priveşte acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au realizat 15.404 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest şi 633 cu Drug test.

„Au fost constatate 150 de  infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 665 de permise de conducere, dintre care 215 pentru alcool, 196 pentru viteză şi 35 pentru droguri/substanţe interzise. Totodată, au fost retrase 435 de certificate de înmatriculare”, precizează documentul citat.

Pentru acţiunile organizate la nivel naţional de structurile MAI în ziua de 1 iulie, dispozitivele curente fiind suplimentate cu aproximativ 4.200 de poliţişti şi jandarmi.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: