Reclamele la produse alimentare nesănătoase ar putea fi interzise în timpul programelor pentru copii

Sursa foto: Pexels

Este vorba de o propunere legislativă de modificare şi completare a Legii Audiovizualului. E vorba, în principal, de produse fast-food și chiar de dulciuri.

Propunerea se referă la programele radio și TV pentru copii, dar nu menționează care sunt aceste programe. Sunt interzise și reclamele în care apar copii care consumă alimente sau băuturi nesănătoase. Ce înseamnă, de fapt, alimente sau băuturi nesănătoase?

Potrivit inițiatorilor proiectului de lege, este vorba de cele care conțin cantități importante de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca acizi graşi trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, al căror consum nu este recomandat în regimul alimentar global, conform proiectului.

Calupurile publicitare care promovează astfel de produse vor avertiza publicul printr-un insert scris şi/sau sonor că produsul nu se adresează minorilor.

„Copiii și tinerii noștri din România trebuie protejați de această expunere excesivă la aceste produse care afectează sănătatea copiilor noștri. Avem cel mai mare grad de obezitate infantil din Europa”, a spus deputatul PSD – Virgil Chirlă, unul dintre inițiatori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: