Incredibil! AUR îi îndeamnă pe studenții SNSPA să renunțe la studii

george simion
Sursa foto: George Simion

UPDATE 18:20

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a afirmat că George Simion a organizat un „atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic”.

„Nu este o noutate faptul că politicienii nedemocraţi sunt deranjaţi de universităţi, de gândirea critică şi cercetările serioase (…) George Simion, preşedintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA şi să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităţilor. La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic. Susţinătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenţi să renunţe la studiile universitare şi să se înscrie în partidul AUR”, a transmis, la rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

„Universitatea este un spaţiu al libertăţii de exprimare şi de gândire, unde studenţii sunt încurajaţi să exploreze idei noi, să îşi dezvolte capacitatea critică şi să se angajeze în dialog deschis şi constructiv pe orice temă. Această libertate intelectuală este fundamentul unui învăţământ de calitate, care promovează înţelegerea profundă, toleranţa şi inovarea în societate. Singurele bariere de manifestare în spaţiul academic sunt legea şi bunul simţ. De aceea, politicieni nedemocratici, precum George Simion, au avut întotdeauna o problemă cu universităţile”, a mai transmis Pricopie, referindu-se la „exemplele de tristă amintire ale legionarilor”.

UPDATE 17:48

Liga Studenţilor din SNSPA acuză, luni, AUR de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţiat fluturaşi cu diferite mesaje.

„Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior”, au transmis studenţii, printr-un comunicat de presă în care „condamnă acţiunea de propagandă politică în spaţiul universitar”.

„În urma evenimentelor petrecute astăzi la sediul SNSPA din Bd. Expoziţiei, anume, cu ocazia festivităţilor de deschidere ale anului universitar, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a considerat oportună o acţiune ilegală de propagandă politică cu rol de dezinformare şi defăimare, atât la adresa conducerii SNSPA, dar şi a tuturor membrilor comunităţii, în special studenţii. Faptele delegaţiei AUR sunt interzise în mod clar prin lege, anume, Art. 25.  din Legea Învăţământului Superior — (1) «În instituţiile de învăţământ superior sunt interzise activităţile care constau în prozelitism politic» aceştia au pătruns în perimetrul universităţii, transmiţând informaţii false studenţilor, atât verbal cât şi prin intermediul flyerelor”, au transmis studenţii în comunicatul de presă citat.

Liderul AUR, George Simion, a precizat că mesajele sunt asumate. „Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat”, a transmis liderul AUR.

„A ieşit iureş cu pliantele distribuite de noi la SNSPA. Dar nu văd care ar fi acuzaţiile. Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat. Nu îi îndemnăm explicit să renunţe la facultate, în general, ci dacă se poate, la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic. Trăim încă într-o ţară liberă, nu în epoca în care această universitate se chema Ştefan Gheorghiu. Ştiu, n-ai zice că nu se mai cheamă „Ştefan Gheorghiu” după comportamentul domnilor Pricopie şi Pârvulescu”, a spus Simion.

Știrea inițială
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îl acuză pe George Simion, liderul partidului AUR, de atacuri „legionaro-fasciste” la adresa universităților, după ce unii simpatizanți ai formațiunii ar fi împărțit pliante în care le cereau studenților să renunțe la cursuri și să se înscrie în partid.

„Luni, 2 octombrie 2023, la deschiderea noului an universitar, susținători ai partidului AUR au distribuit pliante, în curtea și în sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în care promovează partidul, îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în AUR”, anunță SNSPA, într-un comunicat de presă.

De altfel, rectorul SNSPA a venit cu un mesaj foarte dur, susținând că George Simion e un politician de „factură legionară”.

„NU este o noutate faptul că politicienii nedemocrați sunt deranjați de universități, de gândirea critică și cercetările serioase. Pe această logică, duminică, 1 octombrie 2023, într-o emisiune de televiziune, preşedintele AUR George Simion, politician de factură legionară, a amenințat că va veni la sediul SNSPA. Luni, 2 octombrie 2023, cu ocazia deschiderii noului an universitar, George Simion, președintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA și să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților. La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic.  Susținătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în partidul AUR”, a precizat Remus Pricopie, potrivit comunicatului de presă.


Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL