Reducere sau chiar scutire de impozit pe clădiri și terenuri – pentru donatorii de sânge

Sursă foto: X

Consiliile locale, inclusiv consiliul general al Municipiului București, vor putea acorda o reducere procentuală a impozitului pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care au în proprietate astfel de imobile în România și fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, prevede un proiect legislativ al liderilor actualei puteri, susținut și de UDMR și minorități.  Măsura este văzută ca necesară pentru că nivelul donării de sânge este cel puțin de două ori mai mic decât necesarul de care au nevoie spitalele și, implicit, pacienții, arată autorii proiectului.

Măsura este văzută ca necesară pentru că nivelul donării de sânge este cel puțin de două ori mai mic decât necesarul de care au nevoie spitalele și, implicit, pacienții, arată autorii proiectului.

Fiecare autoritate deliberativă localã este liberă să stabilească acordarea acestei reduceri pentru promovarea donării de sânge.

De asemenea, reducerea se poate cumula cu bonificația de 10% stabilită prin hotărârea consiliului local și acordată pentru plata cu anticipație a impozitului pentru întregul an de către contribuabili, pâna la data de 31 martie a anului respectiv, și este distinctă de aceasta. Reducerea se aplică diferenței rezultate în urma scăderii bonificației din impozitul datorat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: