Regatul Unit ar putea trimite un portavion in zona Mării Roșii, anunță ministrul apărării, James Heappey

Sursa foto: X

Regatul Unit ar putea trimite un portavion în regiunea Mării Roşii în contextul continuării atacurilor rebelilor houthi din Yemen asupra navelor comerciale din zonă, a anunţat ministrul britanic al forţelor armate, potrivit DPA și Agerpres.

Ministrul britanic al forţelor armate, James Heappey a sugerat că un un portavion britanic ar putea fi trimis în regiune pentru a lua locul portavionului american USS Dwight D. Eisenhower atunci când acesta va reveni în Statele Unite.

Britanicii au fost deja implicaţi, în cooperare cu SUA, într-o serie de atacuri asupra ţintelor houthi. Nava britanică HMS Diamond se află în Marea Roşie pentru a proteja vasele comerciale ce traversează această zonă.

Într-un interviu acordat revistei House, ministrul James Heappey a sugerat că un portavion britanic ar putea ”umple un gol” în viitor.

”Pentru moment nu este nicio nevoie reală de o capacitate mai mare decât furnizează Ike (porecla lui Dwight D. Eisenhower). Este o navă foarte capabilă. Aşadar, opinia noastră este că, având Ike pe poziţie şi cu avioane disponibile de la Akrotiri, puteam face faţă provocărilor actuale”, a spus reprezentantul Londrei.

El a precizat că Forţele navale britanice (Royal Navy) ar putea trimite un portavion ”atunci când USS Eisenhower pleacă acasă, dacă ar fi nevoie să umplem un gol în desfăşurările de forţe ale SUA sau dacă situaţia se deteriorează şi avem nevoie de mai multe” forţe în regiune.

Amiralul în retragere britanic Lord West of Spithead se află printre cei care au sugerat că Londra ar putea trimite un portavion în regiunea Mării Roşii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL