Regele Charles a făcut prima declaraţie de când a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles
Sursa foto: Derek Gatopoulos

Regele Charles a făcut sâmbătă seară prima declaraţie de când a fost diagnosticat cu cancer, folosindu-se de acest prilej pentru a mulţumi „din suflet” publicului pentru „mângâierea şi încurajarea” sa, relatează SkyNews.

Într-un mesaj transmis de la Sandringham, în Norfolk, Regele Charles a spus: „Aş dori să-mi exprim cele mai sincere mulţumiri pentru numeroasele mesaje de susţinere şi urări de bine pe care le-am primit în ultimele zile. Aşa cum ştiu toţi cei care au fost afectaţi de cancer, astfel de gânduri bune sunt cea mai mare mângâiere şi încurajare.”

Pe lângă faptul că a mulţumit publicului pentru urările de bine, monarhul în vârstă de 75 de ani a reflectat, de asemenea, asupra deciziei sale de a-şi dezvălui public boala, spunând: „Este la fel de îmbucurător să aud cum împărtăşirea propriului meu diagnostic a contribuit la promovarea înţelegerii publice şi la punerea în lumină a activităţii tuturor organizaţiilor care sprijină pacienţii cu cancer şi familiile lor din Marea Britanie şi din întreaga lume”.

Subliniindu-şi recunoştinţa faţă de profesioniştii din domeniul medical şi organizaţiile caritabile de luptă împotriva cancerului, el a adăugat: „Admiraţia mea de-o viaţă pentru îngrijirea şi dedicarea lor neobosită este cu atât mai mare cu cât am avut parte de experienţa mea personală.”

Luni, Palatul Buckingham a anunţat că regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer în timp ce era supus unei proceduri pentru mărire de prostată.

La fel ca în anunţul iniţial, în noua sa declaraţie, regele nu a dezvăluit alte detalii despre ce fel de cancer este vorba, tipul de tratament la care este supus sau în ce stadiu se află cancerul.

El şi-a început luni tratamentul la Londra, iar marţi s-a întors la Sandringham împreună cu regina. Nu este clar când ar putea reveni la Londra sau dacă va trebui să se întoarcă în capitală pentru tratament.

Palatul şi monarhul au sperat că, prin faptul că au fost deschişi cu privire la cancerul său, ar putea opri orice zvonuri sau speculaţii potenţiale şi îi vor permite regelui să aibă un anumit nivel de intimitate în timp ce se află sub tratament. Declaraţia de sâmbătă face parte din această strategie, pentru a arăta că monarhul rămâne pozitiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL