Regiunea transnistreană ar fi fost atacată cu drone kamikaze

Sursa: Newsmaker.md

Regiunea transnistreană ar fi fost atacată militar, duminică după-amiază, scrie presa locală. Potrivit canalului de Telegram „Pervîi Pridnivstrovskii”, o unitate militară de la Tiraspol ar fi fost atacată cu drone kamikaze. În urma incidentului, ar fi fost distrus un elicopter Mi-8MT.

Sursa citată raportează că în urma atacului nu au fost înregistrate victime.

Autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol ar fi iniţiat un dosar penal pe acest caz.

Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova nu confirmă incidentul raportat de Tiraspol, potrivit căruia o dronă kamikaze a atacat o unitate militară din regiunea transnistreană, provocând un incendiu. Chişinăul califică incidentul drept o „tentativă de a provoca frică şi panică în regiune”.

„Biroul politici  de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorităţi publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video şi din schimbul de informaţii, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică şi panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcţionează de câţiva ani. Autorităţile de la Chişinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”, anunţă Biroul, citat de newsmaker.md.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL