Renault a stabilit ţinte pentru divizia sa de vehicule electrice Ampere

Producătorul francez de automobile Renault a declarat că unitatea sa de vehicule electrice Ampere va înregistra venituri de peste 10 miliarde de euro (10,8 miliarde de dolari) în 2025, în timp ce încearcă să atragă investitorii sceptici înainte de listarea la bursă a companiei, anul viitor, transmite Reuters.

Grupul şi-a concretizat obiectivele financiare pentru Ampere, inclusiv venituri de 25 de miliarde de euro în 2031, pragul de rentabilitate în 2025 şi o marjă operaţională de cel puţin 10% din 2030, precum şi dezvăluirea unui model electric mai mic şi mai ieftin.

De asemenea, Renault şi-a apărat planurile pentru o ofertă publică iniţială (IPO), deja amânată o dată, şi programată acum pentru primăvara viitoare, în ciuda provocărilor tot mai mari.

Proiectul a fost complicat de cererea mai lentă de vehicule electrice, pieţele agitate şi concurenţa chineză sporită, surse apropiate acordului spunând luna trecută Reuters că evaluarea sperată de CEO-ul Luca de Meo de 8-10 miliarde de euro pare prea ambiţioasă.

De Meo a declarat miercuri că Renault are suficient numerar pentru a finanţa creşterea Ampere fără IPO, dar că listarea a rămas opţiunea preferată, deoarece fondurile strânse îi vor permite să-şi accelereze dezvoltarea şi să plătească dividende mai devreme. El a spus că va anula IPO dacă evaluarea este prea mică.

”Nu suntem nebuni”, a spus el reporterilor.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: