Victor Negrescu: Un Ro-Exit ar fi cel mai anti-naţional demers şi un dezastru economic pentru români

Victor Negrescu
Sursa foto: Facebook / Victor Negrescu

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a afirmat, duminică, faptul că un Ro-Exit ar fi „cel mai anti-naţional” demers şi un „dezastru economic” pentru români.

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului transmis AGERPRES, peste 600 de reprezentanţi ai PES activists România şi membri ai Partidului Social Democrat s-au reunit duminică, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment de lansare a campaniei naţionale Anti-Ro-Exit prin intermediul căreia vor arăta avantajele apartenenţei României la Uniunea Europeană, vor scoate în evidenţă „minciunile vehiculate de anti-europeni” şi vor explica „efectele dezastruoase ale unui Ro-Exit”.

„Un Ro-Exit ar fi cel mai anti-naţional demers şi un dezastru economic şi social pentru români. Nu putem accepta acest tip de discurs care riscă să-i afecteze în mod direct pe cetăţenii noştri. Astăzi, împreună cu colegii mei din PES activists România şi Partidul Social Democrat, am aprobat o rezoluţie prin care începem campania Anti-Ro-Exit, cu scopul de a arăta avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană şi de a prezenta riscurile reprezentate de acest tip de narativ anti-european inspirat de Moscova”, a declarat Victor Negrescu, coordonator naţional al PES activists România.

Conform acestuia, România a înregistrat de la aderarea la Uniunea Europeană până în prezent un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro, în termeni de fonduri primite comparativ cu obligaţiile sale financiare ca stat membru.

Totodată, spune Negrescu, românii circulă astăzi liber în UE, fermierii au la dispoziţie anual peste 3 miliarde de euro în termeni de subvenţie, iar împreună beneficiem de drepturi esenţiale conferite de legislaţia europeană.

Victor Negrescu transmite că PES activists România susţine şi introducerea în Constituţia României a apartenenţei la Uniunea Europeană deoarece acesta ar fi cel mai patriotic şi naţionalist demers pentru securitatea şi dezvoltarea ţării.

„Ne dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană, o ţară reprezentată cu profesionalism la Bruxelles şi Strasbourg, în aşa fel încât noi să fim cei care dau tonul şi influenţează deciziile europene”, a explicat europarlamentarul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL