Reprezentanţii BNS la discuţii cu ministrul Muncii despre revendicările salariale ale angajaţilor Caselor de Pensii

Sursa foto: Biroul Național Sindical

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) au discutat, miercuri, cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, despre revendicările angajaţilor Caselor de Pensii, unde sunt diferenţe salariale de până la 1.500 de lei între angajaţi care fac aceeaşi muncă.

Sindicaliştii au atras atenţia şi asupra nevoii de investiţii în sistemul de pensii, întrucât ”calcularea încă se face cu pixul în 2023”. Liderul BNS, Dumitru Costin, va avea, miercuri după-amiază, o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre soluţionarea revendicărilor angajaţilor Casei Naţionale de Pensii Publice.

UPDATE – Potrivit BNS, miercuri, la ora 15:15, va avea loc o întâlnire, la sediul Guvernului, a preşedintelui BNS, Dumitru Costin, cu prim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu.
”Tema întâlnirii este reprezentată de soluţionarea revendicărilor angajaţilor Casei Naţionale de Pensii Publice”, au transmis sindicaliştii.
ŞTIREA INIŢIALĂ – Reprezentanţii BNS arată, într-un comunicat de presă, că au avut, miercuri, o întâlnire la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale cu ministrul Simona Bucura-Oprescu, discutând despre cele două revendicări ale angajaţilor Caselor de Pensii pe care organizaţia îi reprezintă.
”La nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice există diferenţe salariale de până la 1.500 lei pe salariul net, între angajaţi care practică aceeaşi muncă şi ocupă aceeaşi funcţie. Vorbim de oameni care fac acelaşi tip de activitate, aceeaşi complexitate a muncii.
Ministrul Muncii a fost de acord cu impunerea unei întâlniri de urgenţă cu participarea prim-ministrului Ion Marcel Ciolacu şi a ministrului Finanţelor Ion Marcel Boloş. Această soluţie de reparaţii salariale va trebui aplicată şi la alte insitituţii din subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, afirmă sindicaliştii.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL