Republicana Nikki Haley, rămâne în cursa cu Trump după înfrângerea din Nevada, unde a fost învinsă de opțiunea „Nimeni”

Sursă foto: Pinterest

Reprezentanții de campanie ai lui Nikki Haley, singura contracandidată rămasă în cursa cu Donald Trump, pentru obținerea nominalizării republicane la alegerile din toamnă, au anunțat că republicana va rămâne în cursă, în ciuda înfrângerii umilitoare din statul Nevada, unde singura sa competiție a fost opțiunea „Niciunul dintre acești candidați”. Haley a pierdut cu un scor de 31% la 63% în fața acestei opțiuni.

Deși a fost singura candidată de pe buletinul de vot, Haley nu a reușit să-i convingă deloc pe votanții republicani, care au preferat să voteze pentru opțiunea „nimeni”.

Deși alegerile din Nevada nu au avut o miză concretă, înfrângerea fiind mai degrabă simbolică, ea tot a venit ca o lovitură pentru încercarea lui Haley de a rămâne competitivă în fața lui Trump. Fostul președinte s-a impus, până acum, în Iowa și New Hampshire, cu un număr mare de voturi în fața rivalilor săi.

Trump va obține, cel mai probabil, voturile tuturor celor 26 de delegați ai statului Nevada atunci se vor organiza comisiile electorale oficiale (caucus) pentru alocarea acestora, joi.

O purtătoare de cuvânt a lui Haley a încercat să minimalizeze înfrângerea din Nevada, argumentând că procesul îl „favorizează” pe Trump.

„Chiar și Donald Trump știe că atunci când joci la cazino, casa câștigă. Nu ne-am pierdut timpul să jucăm un joc trucat în favoarea lui Trump. Mergem cu toate forțele spre Carolina de Sud și mai departe”, a spus ea.

Campania lui Haley speră la un rezultat bun în statul de origine al republicanei, Carolina de Sud, deși sondajele arată chiar și acolo un avantaj uriaș pentru Donald Trump.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL