Revolut intră sub supravegherea directă a BCE, după ce a fost clasificată „bancă semnificativă” în Europa

Revolut
Sursa foto: Facebook/ Revolut

De la1 ianuarie 2024, Revolut Bank UAB este clasificată drept bancă „semnificativă” în Uniunea Europeană, alăturându-se celor peste 100 de mari bănci deja supravegheate direct de Banca Centrală Europeană (BCE).

BCE a clasificat Revolut Bank, entitate a grupului Revolut care deservește clienți din Spațiul Economic European (SEE), drept „entitate supravegheată semnificativă”, la finalul anului 2023, conform relatărilor din presa lituaniană.

Revolut Bank a primit licența bancară de la BCE în 2018. Revolut Bank operează acum în SEE oferind clienților servicii de plată și credite de consum, împreună cu multiple servicii inovatoare furnizate de alte entități Revolut, doar digital, într-o singură aplicație. Din 2014, BCE supraveghează în mod direct cele mai mari bănci și entități financiare din zona euro, în cadrul mai larg al Mecanismului Unic de Supraveghere (SSM), instituit de Uniunea Europeană pentru a asigura o supraveghere prudențială consecventă și eficace.

Revolut Bank UAB se bucură de încrederea a peste 25 de milioane de clienți din SEE, din care 3,4 milioane de clienți în România, și este în prezent, după activele deținute, una dintre cele mai mari trei instituții financiare din Lituania, țară unde banca deține licența bancară în Europa și are o cotă de piață de peste 19% după active, conform presei lituaniene. Revolut Bank a înregistrat un profit net de 23,6 milioane de euro în anul 2022.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL