Revoluția online la vârsta a 3-a. Pensionarii, ajutați de bibliotecari să îşi achite taxele sau facturile la utilități

Sursa foto: Unsplash

Pentru a nu mai sta la cozile de la ghișee, pensionarii gălățeni sunt ajutați de bibliotecari să învețe să lucreze online. Ei sunt ajutați să îşi achite online taxele sau facturile la utilități. 

Pe lângă serviciile de împrumut la domiciliu şi de studiu în sălile de lectură, la sediul Bibliotecii județene V. A Urechia din Galați, vârstnicii sunt instruiţi să folosească internetul pentru a-şi plăti facturile sau taxele și impozitele. Astfel, oamenii economisesc timp și nu mai sunt nevoiți să stea în frig, la cozi.

„Ca la fiecare început de an, vă ajutăm să aflați cuantumul impozitului și să plătiți taxele online, fără cozi, fără timp pierdut, simplu, rapid și sigur, prin crearea unui cont pe platforma ghișeul.ro!”, au anunțat reprezentanții instituției.

Programul a început în pandemie și a avut un succes formidabil, așa că bibliotecarii l-au continuat. Astfel, pensionarii care doresc să beneficieze de serviciile bibliotecarilor sunt sfătuiţi să facă înainte o programare.

„Acasă nu am calculator, nu știu nici măcar să folosesc telefonul. Copiii sunt plecați în străinătate, nepoții la fel. Am auzit de acest proiect al bibliotecii și am venit și eu. Nu pot sta la cozile de la Taxe și Impozite, mă dor picioarele. Doamnele bibliotecare au fost foarte drăguțe, m-au ajutat să achit impozitele online”, a spus o pensionară.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: