Revoluție digitală în stomatologie. Scannerul TRIOS 3 Shap, una dintre tehnologiile inovatoare

scanner
Sursă foto: CityDent

Revoluția digitală se întâmplă nu numai în domeniile economice, în administrație sau educație. Stomatologia, de exemplu, adoptă rapid cele mai noi tehnologii inteligente care cresc confortul pacienților, oferindu-le servicii de calitate, la cele mai înalte standarde.

Una dintre aceste tehnologii inovatoare este scannerul TRIOS 3 Shape intra-oral folosit pentru amprentări digitale în vederea realizării lucrărilor protetice: punți, coroane, inlay, onlay.

CityDent din București este una dintre clinicile stomatologice care au adoptat noua tehnologie cu gândul atât la timpul pacientului, cât și la confortul acestuia.

Când vorbește despre noile tehnologii folosite de CityDent, medicul Rodica Ghionea, sufletul echipei stomatologice a clinicii, descrie cu lux de amănunte fiecare aparat, fiecare instrument, știind că acestea aduc mulțumire tuturor pacienților care pășesc în clinica modernă, fie că sunt copii, fie că sunt adulți.

Cu ajutorul scannerului TRIOS 3 Shape este eliminat complet disconfortul pe care îl simte  pacientul în cazul amprentării cu material clasic.

Medicii CityDent folosesc scannerul în vederea realizării lucrărilor protetice, cum ar fi punți, coroane, inlay, onlay (acele proceduri utilizate în locul obturațiilor tradiționale, pentru a reconstitui dinții afectați de procese carioase sau alte defecte structurale)”, afirmă dr. Rodica Ghionea.

Scannerul este util și medicilor și pacienților

Scannerul pentru amprentarea digitală este folosit numai de către medicul dentist și numai în cabinetul stomatologic.

Cu ajutorul lui se elimină disconfortul pe care îl simte pacientul în cazul amprentării cu material clasic.

Amprenta digitală se realizează în timp real și este un procedeu deloc dureros. Rezultatul scanării, care este un model virtual color, fidel dintelui fizic, se transferă în software-ul CAD, fiind un real ajutor pentru medicul dentist și tehnicianul dentar în identificarea marginilor preparațiilor.

Ce avantaje aduce scannerul digital

„Ne dorim ca pacienții noștri să vină la clinica stomatologică fără reținere, fără temeri, să aibă numai zâmbete frumoase și o dantură sănătoasă”, spune doctorul Rodica Ghionea, care recunoaște că „investim mereu în aparatură și tehnologie modernă, de ultimă generație. Învățăm proceduri noi, pentru că ne pasă de pacienții noștri și vrem să le oferim servicii de cea mai bună calitate.”

Scannerul digital oferă precizie în amprentare, este ușor de folosit pentru medic și confortabil pentru pacient și poate scana inclusiv lucrări pe implanturi. Procesează foarte repede informațiile, acestea apărând imediat pe ecranul monitorului. Apoi, față de o amprentare clasică, reduce stresul pentru pacient, și numărul vizitelor la cabinet, în cazul lucrărilor mai mari se fac mai puține probe, coroana putând fi gata, în unele cazuri, chiar și într-o oră.

Fiind o tehnologie de ultimă generație, medicii CityDent s-au specializat foarte repede în folosirea ei, iar pacienții clinicii pot avea și până la trei coroane într-o oră.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL