Rezultate bune pentru echipele din România în cupele europene: 3 victorii și o remiză

Sursă foto: realitatea.md
Sursă foto: realitatea.md

Toate cele patru reprezentante ale României în actualul sezon al competițiilor europene au evoluat în această săptămână în preliminariile UEFA Europa Conference League.

Cea care a deschis săptămâna europeană a fost FCSB, care a întâlnit miercuri, 26 iulie, în deplasare, la Sofia, pe ȚSKA 1948. Florinel Coman (28′) a fost marcatorul unicului gol, care oferă prima șansă echipei care a încheiat sezonul trecut pe locul al treilea în Liga 1.

Învingătoare în fața unei formații din Bulgaria, și tot în deplasare, a fost și Sepsi OSK. Joi, 27 iulie, câștigătoarea Cupei și a Supercupei a învins cu 2-0 pe ȚSKA Sofia, ambele goluri venind în repriza a doua de la Nicolae Păun (68′) și Roland Varga (81′).

Un succes, dar nu fără emoții, a fost obținut și de campioana Farul Constanța, în fața armenilor de la Urartu. Oaspeții au condus de două ori după reușitele lui Maksimenko (23′) și Zotko (38′), dar constănțenii au replicat de fiecare dată prin Tudor Băluță (27′) și Adrian Mazilu (45+4′), în timp ce victoria a fost adusă, cu un șut din afara careului, de stoperul Ionuț Larie (90+5′).

CFR Cluj a fost și ea aproape de a câștiga manșa tur cu Adana Demirspor din Turcia. Jefte Betancor (6′) a deschis scorul în partida de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, însă, în ciuda unei evoluții bune a trupei pregătite de italianul Andrea Mandorlini, oaspeții au reușit să egaleze în partea secundă prin Stambouli (77′).

Calificarea se va decide în manșa retur a jocurilor, joi, 3 august.

Autor

  • Ada Zamfir

    Redactor, Jurnalistă cu experienţă de peste 20 de ani în presă. După studii în comunicare în Turcia, a debutat în 2011 în presa autohtonă. A activat la agenţiile de presă Mediafax şi News.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL