Rivali în bătălia pentru poziția de secretar general NATO, Klaus Iohannis și Mark Rutte: întâlnire la Bruxelles

Sursa: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere bilaterală cu premierul olandez Mark Rutte, rivalul său în cursa pentru funcția de secretar general al NATO, o competiție despre care ambii lideri s-au exprimat separat în termeni eleganți și cordiali.

Întâlnirea a avut loc joi seară și a durat aproximativ 15 minute, a informat Administrația Prezidențială, precizând că întâlnirea cu Rutte a avut loc în contextul mai multor întrevederi în marja summitului Consiliului European de la Bruxelles.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc într-un moment în care această cursă prinde contur. Aflat joi la sediul NATO pentru o întâlnire cu secretarul general Jens Stoltenberg menită să marcheze 20 de ani de la aderarea Sloveniei la Alianței, premierul sloven Robert Golob a anunțat că țara sa ia în serios candidatura lui Klaus Iohannis la șefia Alianței, menționând că Ljubjlana și-a exprimat sprijinul pentru Rutte când era singurul candidat

Aflați joi și vineri la Consiliul European, președintele Klaus Iohannis și premierul olandez Mark Rutte au făcut, de la distanță, un schimb de amabilități în contextul competiției lor pentru funcția de top la nivelul Alianței.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: